Formidling 

Jeg har erfaret, at mange trænere i klubber mangler viden omkring det at undervise i teknik på MTB. Derfor tilbyder jeg det her træningstilbud, hvor der er fokus på to ting. Trænerenes egenfærdighed trænes, så de bliver så gode, at de føler sig trygge og sikre på at skulle forevise en teknik korrekt overfor et hold. Som ryttere kommer I selvfølgelig også til at få gavn af det, da I teknisk vil blive både hurtigere og mere sikre på sporet. 

 

Derudover vil der bruges tid på at lære omkring undervisning af grupper, hvordan man lærer teknikken fra sig, hvordan man kan dele teknikkerne op i del-øvelser, og hvordan man organiserer gruppen til teknisk træning. Vi kommer dog klart til at bruge mest tid på jeres tekniske egenfærdigheder, men undervejs bliver der snakket om undervisningen, og hvorfor jeg gør, som jeg gør. 

Efter at have haft DMK og HMTBK som kunder, har jeg erfaret, at udover en trænerstab som er blevet klædt bedre på til tekniktræning, så har det også øget trænernes sammenhold i klubben, hvilket også har en værdi i sig selv. De bliver bl.a. bedre til at hjælpe hinanden med træninger.

 

 

Emner:

·       Angrebsposition (obligatorisk)

·       Bunnyhop

·       Opkørelses-teknik

·       Svingteknik (aktivt sving, passivt sving)

·       Nedkørelses-teknik

·       Hop teknik

·       Drop teknik

 

Afvikling:

Jeg har haft gode erfaringer med at lave et forløb over tid.

Dette giver langt bedre forudsætninger for læring, da kursisterne

har tiden mellem træningerne til at øve egenfærdigheder.

Øvelserne tages op igen og finjusteres. Til undervisningen

bruges der meget videoanalyse, og i perioderne mellem

træningerne bliver der lagt analyserede videoer ud af ALLE kursister, så hver enkelt rytter får et område, som de skal/kan/bør øve til næste gang. 

 Jeg har både lavet det som (3x4 timers kurser) og (6x2 timers kurser). Der er fordele og ulemper ved begge måder. Til alle forløb jeg har lavet, har der været tilbudt to forskellige dage, for at opnå en større fleksibilitet for trænerne. Herunder kan I se hvordan jeg tilrettelagde undervisningen sidst for Holte. Hvis der skal afholdes med to dage som mulighed, skal der som minimum være 12 deltagere.

For at sikre en god kvalitet af læring af de enkelte områder, har Jeg i de første kurser kun undervist i 4 af de ovenstående emner. Jeg finder det vigtigt at man lærer teknikkerne ordenligt, hvilket tager tid. Derfor er det også kun realistisk med 4 emner for et forløb. Både DMK og Holte valgte angrebsposition (obligatorisk) bunnyhop, sving-teknik og nedkørelses-teknik i deres forløb.

HMTBK

Lars hede 

Follow

Kontakt

telefon 30708199

Adresse

Ungarnsgade 66, 2300 København S, Denmark

©2018 by Jes Dabelsteen.